Kerstmarkt

Een jaarlijks terugkerend evenement in het Maaskantje/Den Dungen is de Kerstmarkt.

De St. Jacobusstraat in het Maaskantje wordt vol gezet met marktkramen, volgehangen met lichtjes.

Aangeboden worden nieuwe kerstspullen maar ook zelfgemaakte kerststukjes en kerstversieringen. Ook welkom zijn aanbieders van kerststallen, kaarsen en kerstverlichting. Daarnaast kunnen er artikelen aangeboden worden die specifiek te maken hebben met de winter en de wintertijd. Te denken valt dan aan artikelen zoals winterkleding, wintersportartikelen, schaatsen, kachels, vogelvoeder, electrische dekens, kussens, plaids, kersenpitzakjes, schoenen en laarzen, mutsen en dassen, pantoffels, gezelschapspellen, puzzels, (dikke) sokken, handschoenen, open-haard-hout,enzovoort.

De combinatie van een juiste entourage, een goed verlichte en leuk versierde straat vol kramen, sfeervolle vuurkorven en passende (live) muziek, enthousiaste kraamhouders en veel publiek staat garant voor een gezellige Kerstmarkt in het Maaskantje. En wie weet werkt het weer ook nog mee aan de kerstsfeer.

De Kerstmarkt vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag van december. Het middelpunt van de Kerstmarkt is het ‘bakhuske’, waar al jaren op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken. Ook tijdens de Kerstmarkt is dit lekkere, vers gebakken, brood te koop.

De entree voor de Kerstmarkt is gratis.

Boximages-4532