Lintje voor Rien de Keijzer

Geschreven: maandag 02 mei 2011 Gepubliceerd: maandag 02 mei 2011

Rien de Keijzer heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen en is nu lid van de Orde van Oranje Nassau. Rien was afgelopen vrijdag, 29 april, één van de acht personen uit de gemeente Sint Michielsgestel die een koninklijke onderscheiding kreeg uit handen van Burgemeester Jan Pommer.

foto: Ad Vercruijsse Foto: Ad Vercruijsse

Het is vooraf altijd een goed bewaard geheim voor degene die de onderscheiding krijgt en dit was bij Rien niet anders. Rien was gevraagd om die vrijdagmorgen 'even te komen filmen' in het gemeentehuis tijdens het uitreiken van de onderscheidingen en natuurlijk ging hij dat wel even doen. Had hij dan helemaal geen vermoeden vooraf ? 's-Middags tijdens de borrel bij hem thuis vertelde hij dat er een paar dingen waren gebeurd die hij niet goed had kunnen plaatsen. Zo moest hij eerder die week bier en wijn in huis halen van zijn vrouw Nellie, terwijl ze op zondag op vakantie zouden gaan. "Voor als er onverwacht visite komt" had Nellie gezegd. Het was hem ook opgevallen dat Nellie met iemand van de harmonie had staan praten en daar werd Rien helemaal buiten gelaten. Achteraf kan hij die dingen nu dus wel plaatsen.

Net als de andere gedecoreerden heeft Rien zijn onderscheiding dik verdiend met al zijn vrijwilligerswerk. Hij zet zich al jaren in voor de bewoners van wooncentrum de Donk in Den Dungen en als lid van Videoteam De Donk zorgt Rien er mede voor dat de bewoners van De Donk alle belangrijke gebeurtenissen in de gemeenschap Den Dungen mee kunnen maken alsof ze er zelf bij aanwezig zijn geweest. Rien levert dus als vrijwilliger een zeer positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners van de Donk. In de wijk waar Rien de Keijzer woont, bestaat sinds 1995 een buurtvereniging met de naam Buurtvereniging “ ’t Leerke’ (omgeving van de Staakakker). Rien is vanaf 2005 voorzitter van deze buurtvereniging. Verder maakt Rien binnen de Parochie van de H.Jacobus de Meerdere al 20 jaar deel uit van de werkgroep “Kerkbalans”, die een belangrijk aandeel levert aan de financiën van deze parochie door middel van de gezinsbijdrage.

Bij Stichting ’t Oude Ambacht’ is Rien al vanaf het allereerste begin betrokken. Deze organisatie startte in 1972 met de zogenaamde Molenfeesten in het Maaskantje. En later werd er jaarlijks een braderie georganiseerd in het tweede weekend van juni. De Braderie in het Maaskantje is een begrip geworden in de regio. In 2002 kwam Rien met het idee om in de decembermaand een Kerstmarkt te organiseren rondom het Bakhuske en dat idee wordt uitgevoerd. De Kerstmarkt wordt sindsdien tot veel genoegen van het grote aantal bezoekers en deelnemers georganiseerd.

Rien is al jaren bestuurslid bij Stichting 't Oude Ambacht, hij bakt brood in het Bakhuske en hij regelt de inschrijvingen voor de Braderie. Inschrijven voor de komende Braderie in het Maaskantje op zondag 19 juni a.s. kan overigens nog steeds en kan ook steeds nog bij Rien de Keijzer, tel. 073-5942327.

Rien, van harte gefeliciteerd. Voorwaar een indrukwekkende lijst van vrijwilligerswerk en die onderscheiding is je van harte gegund.

Hits: 3667