Braderie in het Maaskantje vol amusement

Gepubliceerd: dinsdag 21 juni 2011

De 37e Braderie in het Maaskantje op zondag 19 juni zat vol amusement en was gezellig ondanks het wisselvallige weer. In het Maaskantje en de St.Jacobusstraat stonden ruim 180 marktkramen en eigen verkoopwagens en de diversiteit in de aangeboden waren was groot.

De oude ambachten kunnen altijd rekenen op veel belangstelling en met name de touwslager trok veel bekijks. Voor de terrassen was het duidelijk te fris en de optredende muziekgroepen hadden dan ook geen groot publiek. De warme worstebroodjes bij het Bakhuske gingen er goed in en dat gold ook voor de Luikse wafels en grote stroopwafels.

Om 11.30 uur werd de braderie, onder muzikale begeleiding van Harmonie Wilhelmina, officieel geopend door burgemeester J. Pommer. Volksdansgroep Brabants Bont en hun Tsjechische gasten maakten er met hun zang en dans een bijzonder feestelijke opening van. Burgemeester Pommer werd bedankt voor zijn jarenlange bijdrage aan de Braderie – onder andere het ieder jaar weer enthousiast openen van de Braderie. Uit handen van voorzitter Mari van den Berg, van de organiserende Stichting ’t Oude Ambacht, namen hij en zijn vrouw de goed gevulde levensmiddelenmand “ Onder den krommen érm” in ontvangst.

optreden Brabants Bont en Tjechische gasten

De scouting trok veel bekijks met het krattenstapelen en er waren kinderen die tot een hoogte van ruim 20 kratten kwamen. Ze kwamen allemaal ook weer veilig op de grond dankzij de goede voorzieningen die de scouting had getroffen. Bij fietsclub Vlug Trug waren weer een groot aantal fietsen aangeleverd voor de fietsenmarkt en daar zijn er door Vlug Trug flink wat van verkocht mede dankzij een heel aantrekkelijke plaats op het braderieterrein.

De supporters van de Dungense voetbalclub daagden iedereen uit om de krat van de paal te schieten. Er waren veel voetballers die dat probeerden, maar er waren er niet veel die het ook lukte om raak te schieten. De trainer van de Dungense voetbalclub en oud-keeper van Fc Den Bosch, Jan van Grinsven lukte het om de krat maar liefst drie keer van de paal te schoppen. De jeugdige voetballers konden proberen om de bal door gaten te schieten en dat lukte sommigen vrij goed. Er was veel belangstelling voor dit voetbalspel en het was een geslaagde actie van de supportersclub om geld bijeen te brengen voor de viering van hun jubileum volgend jaar.

De leden van O.S.S. en dansschool LiFe Dance hebben geweldig gedanst en kregen terecht veel aandacht en applaus.

Prijsvraag heemkunde: In de St. Jacobusstraat stond de Dungense Heemkunde Vereniging “Op die Dunghen” die, ten behoeve van de jaarlijkse prijsvraag, weer een te raden voorwerp van vroeger had meegebracht. Het was deze keer een moeilijk voorwerp want er was niemand die de juiste naam van het voorwerp geraden heeft. Het voorwerp was een ontschorser. Er waren 4 inzenders die wel omschreven hadden waar het voorwerp voor gebruikt werd en uit die 4 inzenders kwam na loting de heer Peter Kastelijn, Maaskantje 20 uit Sint Michielsgestel als winnaar naar voren. Hij mag met 2 personen gaan eten bij “Restaurant Boer Goossens” in Den Dungen.

Kindermarkt: Bij de kindermarkt waren prijzen te winnen voor de mooiste kraam in combinatie met de beste of leukste verkopers. De jury, bestaande uit Sjan en Jos Maas, vond dat alle kinderkramen er goed verzorgd uitzagen en dat alle deelnemers goed regen- en windbestendig waren. Op basis van diverse beoordelingspunten is de jury tot de volgende uitslag gekomen:

1e prijs - Familie Coppens waar de hele dag kinderen achter de kraam zaten die heel creatief de aandacht trokken met onder andere een jongste New Kid in hun kraam.

2e prijs – Lars en Max Groenendaal dankzij hun voortdurende tweestrijd om de aandacht van het publiek.

3e prijs – Familie Van Krieken vanwege hun aparte jongens- en meisjesgrabbelton.

Alle kinderen die mee hebben gedaan, kregen een herinnerings vaantje. Stichting ’t Oude Ambacht kan, dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, terugkijken op een geslaagde 37e Braderie in het Maaskantje, vol muziek en dans en gezelligheid. Meer foto's van de Braderie, gemaakt door André Schoones en Frank van Boxtel, kunt u zien op de foto-pagina's.

Hits: 2002