GEWELDIGE KERSTMARKT IN HET MAASKANTJE

Gepubliceerd: maandag 12 december 2011

Het was een geweldige Kerstmarkt in het Maaskantje, op zaterdag 10 december j.l..

Stichting ’t Oude Ambacht organiseerde daar voor de negende keer een Kerstmarkt en het was weer bijzonder gezellig met heel veel bezoekers. Het weer was perfect, practisch helemaal droog en niet te koud, ideaal voor een Kerstmarkt in de open lucht. Het was een sfeervol, dorps gebeuren met naar schatting zo'n 2500 bezoekers die zich prima hebben vermaakt.

Nadat het Gilde Sint Catharina over de Kerstmarkt was gelopen om de deelnemers van harte welkom te heten, was het woord aan Pastor Van Beurden om de Kerstmarkt officieel te openen. Leden van dansgroep Brabants Bont uit Den Dungen deelden na de opening, in hun traditionele klederdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit aan de bezoekers. Door Brabants Bont werd ook nog het Dungense volkslied “tussen de brug en de meulen” gezongen en dat paste perfect bij dit Dungense evenement.

De kraamhouders hadden van hun kramen weer prachtige uitstallingen gemaakt en de vele bezoekers hadden de keuze uit vele al dan niet zelfgemaakte kerstspullen.
Scouting Bernadette uit Den Dungen had een prijsvraag. Wie het juiste aantal erwten in in pot raadde kon een erwtensoeppakket winnen. Pastor Van Beuren zat het dichts bij het juiste aantal erwten (2147 stuks) en het soeppakket is meteen dezelfde avond nog bij hem afgegeven.

Het Bernhove koor uit Veghel zorgde samen met leerlingenorkest Da Capo uit Hedel en (Kerst-)koor Crescendo uit Den Dungen voor de gezellige kerstsfeer die kenmerkend is voor de Kerstmarkt in het Maaskantje.

Het Kerst-café, ook dit jaar weer zo'n 100 m2 groot, feestelijk versierd en verlicht, was een gastvrije ontmoetingsplaats waar de bezoekers onder het genot van glühwein, warme  chocolademelk en worstebrood gezellig even konden praten.
Vanuit het Kerst-café bij het Bakhuske hadden de ouders  prima zicht op de kinderen die zich in de speciaal ingerichte kinderhoek goed konden vermaken met koek versieren, brood aan een stok te bakken boven een gloeiend kooltjesvuur en popcorn poffen. Er was ook veel belangstelling voor de speciale glittertattoos die de kinderen konden laten zetten.

Voor het lekkere ronde Ambachtsbrood, vers gebakken in het Bakhuske, was veel belangstelling en aan het eind van de Kerstmarkt was het brood dan ook helemaal uitverkocht. De bakkers kregen constant bezoek in het Bakhuske en zij lieten zien hoe er daar van een bolletje deeg een lekker vers brood gemaakt wordt.

De Kerstmarkt in het Maaskantje was weer geweldig geslaagd en Stichting ’t Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want dankzij hen was het een geweldige kerstmarkt.

Hits: 1890