Zonovergoten Braderie in het Maaskantje

Gepubliceerd: zondag 17 juni 2012

Met onverwacht bijzonder mooi weer was de 38e Braderie in het Maaskantje op zondag 10 juni een gezellig en druk bezocht evenement. De bezoekers kwamen massaal naar het Maaskantje en profiteerden van een dit jaar zeldzame mooie junidag. Diverse Dungense verenigingen zorgden ervoor dat het een levendig evenement werd waar constant actie was.

In het Maaskantje en de St.Jacobusstraat stonden ruim 180 marktkramen en de diversiteit in de aangeboden waren was groot. De meeste kraamhouders kunnen terugkijken op een welbestede dag waarop ze goed verkocht hebben.

Op de terrassen was het al vroeg druk en de optredende muziekgroepen en solo-artiesten hadden een enthousiast publiek dat veel waardering had voor hun muziek. Gedurende de hele Braderie was het, zoals een bezoeksters treffende verwoordde, 'een gezellige drukte in het Maaskantje'.

Bij 'Trap de krat van de paal', georganiseerd door de supporters van de Dungense voetbalclub, lieten Jan en Hennie van Grinsven zien dat ze een professioneel verleden hebben als voetballer. Het lukte hen beiden om de krat diverse malen van de paal te schieten. Op de klimwand van de scouting werd constant geklommen en sommige deelnemers kwamen zelfs helemaal bovenaan. De korbalclub had drie korven opgesteld waar iedereen kon laten zien hoe trefzeker hij of zij is. Met name de jonge trefzekere dames werd gevraagd of ze wellicht wilden gaan korfballen. Het was een mooie promotie voor het korfbal die voor herhaling vatbaar is.

De leden van dansschool LiFe Dance hebben geweldig gedanst en kregen terecht veel applaus voor hun spectaculaire voorstellingen.

Pastor Van Beurden werd bedankt voor zijn jarenlange bijdrage aan de Braderie en Kerstmarkt en uit handen van voorzitter Mari van den Berg, van de organiserende Stichting ’t Oude Ambacht, nam hij de goed gevulde levensmiddelenmand “ Onder den krommen érm” in ontvangst.

Prijsvraag heemkunde

In de St. Jacobusstraat stond de Dungense Heemkunde Vereniging “Op die Dunghen” die, ten behoeve van de jaarlijkse prijsvraag, weer een te raden voorwerp van vroeger had meegebracht. Het was deze keer geen moeilijk voorwerp want er waren maar liefst 21 personen die de juiste naam van het voorwerp geraden hebben. Het voorwerp was een sleutel om bij paarden nieuwe spijkers in de hoeven te zetten en uit de juiste inzenders kwam na loting de heer Rien van Ewijk uit Den Dungen als winnaar naar voren. Hij mag met 2 personen gaan eten bij “Restaurant Boer Goossens” in Den Dungen.

Kindermarkt

Bij de kindermarkt waren prijzen te winnen voor de mooiste kraam in combinatie met de beste of leukste verkopers. De jury, bestaande uit Merel en Jos Maas, had complimenten voor alle kinderen, maar de prijzen gingen naar Luc en Marnix (3e), Isa (2e) en Diego die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Stichting ’t Oude Ambacht kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers voor hun enthousiasme en inzet. Dankzij hun inzet is het een geweldige Braderie in het Maaskantje geworden. Meer foto's van de Braderie, gemaakt door André Schoones en Frank van Boxtel, kunt u zien op deze website.

Hits: 3419