JUBILEUM KERSTMARKT IN HET MAASKANTJE

Gepubliceerd: maandag 10 december 2012

Op zaterdag 8 december j.l. was er voor de tiende keer de Kerstmarkt in het Maaskantje en het was meteen ook een van de geslaagste Kerstmarkten van de tien. Het weer was perfect, droog en fris, er lag sneeuw en mede hierdoor was het van het begin tot het einde een drukbezochte, gezellige markt. In het Kerstcafé kwam men bijna handen tekort om aan de grote vraag naar gluhwein en warme chocolademelk te voldoen. Ook de worstenbroodjes gingen er goed in en de erwtensoep was op zeker moment zelfs helemaal uitverkocht.

De opening van de Kerstmarkt, verzorgd door Pastor Van Beurden, werd opgeluisterd met een vendelgroet door twee jeugdleden van Gilde Sint Catharina. Leden van dansgroep Brabants Bont deelden na de opening, in hun traditionele klederdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit en met het Dungense volkslied “tussen de brug en de meulen” werd de opening afgesloten.

Het St. Jacobusstraatje stond helemaal vol met kramen en er was een groot aanbod van allerlei prachtige kerstartikelen. De kraamhouders hadden hun kramen feestelijk ingericht en de beloning hiervoor was veel aandacht van de vele bezoekers en er werd goed verkocht.

Vanuit het Kerst-café bij het Bakhuske hadden de ouders prima zicht op de kinderen die zich in de speciaal ingerichte kinderhoek goed konden vermaken met koek versieren, brood aan een stok te bakken en popcorn poffen boven een gloeiend kooltjesvuur.

De Kerstmarkt in het Maaskantje was bijzonder goed geslaagd en Stichting ’t Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want mede dankzij hen was het een geweldige kerstmarkt.

Hits: 1797