Geslaagde Braderie en Molenopening in het Maaskantje

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2013

Het succes van een evenement in de open lucht is sterk afhankelijk van het weer en voor de Braderie in het Maaskantje is dat niet anders. Het al dagen vooraf voorspelde mooie braderieweer, droog, zonnig en een graad of twintig, zorgde voor een mooie bekroning van alle inspanningen vooraf en op de dag zelf van de vele vrijwilligers.

De 39e Braderie in het Maaskantje op zondag 9 juni is daardoor een bijzonder geslaagd evenement geworden.

Tijdens de Braderie werd tevens, na een jarenlange restauratie, den Dungense Molen feestelijk geopend door Burgemeester Pommer. Eigenaar Jan Toelen sloeg daarna de molen aan den haak waarna de wieken gingen draaien. Harmonie Wilhelmina en volksdansgroep Brabants Bont zorgden er met hun optredens voor dat het een dorps gebeuren werd waar Den Dungen trots op mag zijn. Op den Dungense Molen kan men ook weer trots zijn en het Dungense volkslied Tussen de brug en de meulen kan nu met recht weer jarenlang gezongen worden.

Dankzij de activiteiten van de vele deelnemend verenigingen uit Den Dungen was er constant actie op de Braderie en dat gold zeker ook voor de optredens van de jonge dansers en danseressen van dansschool LiFe Dance. Zij hebben geweldig gedanst en kregen terecht veel applaus voor hun spectaculaire voorstellingen.

Prijsvraag heemkunde :
Bij de molen stond dit jaar de kraam van de Dungense Heemkunde Vereniging “Op die Dunghen” die, ten behoeve van de jaarlijkse prijsvraag, weer een te raden voorwerp van vroeger had meegebracht. Het was deze keer een onderdeel van een steenkraan en de heer Bert van der Aa uit Den Dungen heeft dit goed geraden. Hij mag met 2 personen gaan eten  bij “Restaurant Boer Goossens” in Den Dungen.

Kindermarkt :
Bij de kindermarkt waren prijzen te winnen voor de mooiste kraam in combinatie met de beste of leukste verkopers. De jury had complimenten voor alle kinderen, maar de prijzen gingen naar Suzanne en Ceta (1e), Ella en Frederike (2e) en Tine en Sofie (3e).

Stichting ’t Oude Ambacht kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers voor hun enthousiasme en inzet. Dankzij hun inzet is het een geweldige Braderie in het Maaskantje geworden.

Hits: 1857