Geweldig mooie Kerstmarkt in het Maaskantje

Geschreven: woensdag 18 december 2013

Op zaterdag 14 december j.l. was er voor de elfde keer de Kerstmarkt in het Maaskantje en het was weer een geweldig mooie Kerstmarkt. Het weer was perfect, droog en niet te koud en mede hierdoor was het van het begin tot het einde een drukbezochte, gezellige markt. In het Kerstcafé kwam men bijna handen tekort om aan de grote vraag naar gluhwein en warme chocolademelk te voldoen.

Voordat de Kerstmarkt geopend werd, was er een grote verrassing voor Jan van Breugel. Burgemeester J. Pommer mocht bij Jan een koninklijke onderscheiding opspelden voor onder andere zijn jarenlange inzet als bestuurslid en vrijwilliger bij zowel de jaarlijkse Braderie als de Kerstmarkt in het Maaskantje. Jan is een van de grondleggers van de Braderie in het Maaskantje die in 2014 voor de 40e keer zal worden gehouden. Een zeer verdiende onderscheiding voor een man die altijd klaar staat en waar je nooit tevergeefs een beroep op doet. Naast zijn verdienste voor de Braderie en Kerstmarkt zet Jan zich ook al jaren in voor Videoteam De Donk in Den Dungen.

De opening van de Kerstmarkt, verzorgd door Pastor Van Beurden, werd opgeluisterd met een vendelgroet door leden van Gilde Sint Catharina. Leden van dansgroep Brabants Bont deelden na de opening, in hun traditionele klederdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit en met het Dungense volkslied “tussen de brug en de meulen” werd de opening afgesloten. Het St. Jacobusstraatje stond helemaal vol met kramen en er was een groot aanbod van allerlei prachtige kerstartikelen. De kraamhouders hadden hun kramen feestelijk ingericht en de beloning hiervoor was veel aandacht van de vele bezoekers en er werd goed verkocht. Vanuit het Kerst-café bij het Bakhuske hadden de ouders prima zicht op de kinderen die zich in de speciaal ingerichte kinderhoek goed konden vermaken met koek versieren, brood aan een stok te bakken en popcorn poffen boven een gloeiend kooltjesvuur.

De Kerstmarkt in het Maaskantje was weer sfeervol dorps gebeuren en Stichting ’t Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want mede dankzij hen was het een geweldig mooie kerstmarkt.

Zie ook de foto's van de Kerstmarkt op deze website.

Hits: 2097