Geslaagde Kerstmarkt in het Maaskantje

Gepubliceerd: maandag 15 december 2014 Geschreven door Gerry de Keijzer

Op zaterdag 13 december j.l. was er voor de twaalfde keer de Kerstmarkt in het Maaskantje en het was een bijzonder geslaagde Kerstmarkt. Het weer was perfect, droog en fris en mede hierdoor was het van het begin tot het einde een drukbezochte, gezellige markt.

In het Kerstcafé kwam men bijna handen tekort om aan de grote vraag naar glühwein en warme chocolademelk te voldoen.

De opening van de Kerstmarkt, verzorgd door Pastor Van Beurden, werd opgeluisterd met een vendelgroet door jeugdleden van Gilde Sint Catharina. Leden van dansgroep Brabants Bont deelden na de opening, in hun traditionele klederdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit en met het lied “Ja, ut is hier goewd” werd de opening afgesloten.

Het St. Jacobusstraatje stond helemaal vol met zo'n veertig kramen en er was een groot aanbod van allerlei prachtige kerstartikelen. De kraamhouders hadden hun kramen feestelijk ingericht en de beloning hiervoor was veel aandacht van de vele bezoekers en er werd goed verkocht.

Vanuit het Kerst-café bij het Bakhuske hadden de ouders prima zicht op de kinderen die zich in de speciaal ingerichte kinderhoek goed konden vermaken met cupcakes versieren, brood aan een stok bakken en popcorn poffen boven een gloeiend kooltjesvuur.

De Kerstmarkt in het Maaskantje was weer een sfeervol dorps gebeuren en Stichting ’t Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want mede dankzij hen was het weer een geslaagde kerstmarkt.

De foto's van de Kerstmarkt vindt u hier op de website.

Opmerking van het bestuur over de kerstmarkt en de vrijwilligers:

We mogen echt heel trots zijn op onze vrijwilligers. (Wat is het fijn dat er ’s-avonds nog extra mensen komen helpen met afbreken en opruimen!) Wij zorgen er met z’n allen voor dat er in het Maaskantje een geweldig evenement al voor de twaalfde keer heeft plaats gevonden. Niet alleen van de bezoekers hebben we veel complimenten gekregen voor onze kerstmarkt, ook de kraamhouders zijn vol lof over de goede organisatie en de gezellige sfeer. Niet voor niets dat er van de ca 40 kraamhouders er bijna 30 zijn die er vorig jaar ook al waren. En ze hebben ook goed verkocht. Van een tiental deelnemers hebben we dat zelf gehoord en de meesten willen zich nu al aanmelden voor de kerstmarkt van volgend jaar. Daar zijn we trots op als bestuur.

Hits: 4348