Kerstmarkt 2008: koud maar gezellig

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2009
De op zaterdag 13 december j.l. door Stichting 't Oude Ambacht, voor de zesde keer, georganiseerde kerstmarkt in het Maaskantje was koud, maar wel heel gezellig. Het was een zeer geslaagd evenement met naar schatting zo'n 2.000 bezoekers. Het was een echt, sfeervol, dorps gebeuren waar ook veel mensen van buiten Den Dungen en Maaskantje op af zijn gekomen.
 
Na het openingswoord van Pastor van Beurden vertoonde gilde Sint Catharina hun vendelgroet en leden van dansgroep Brabants Bont uit Den Dungen deelden, in hun traditionele kledingdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit aan de bezoekers.
De muzikale invulling van de kerstmarkt werd dit jaar verzorgd door het koor Harmony uit Ammerzoden en Carnavalsclub De Perketuuters, die hun repertoire kerstliedjes na hun succesvolle optreden van vorig jaar, verder hadden uitgebreid.
De dames en heer van Harmony hadden echt veel kerstliedjes in hun zangbundel en dat het resultaat er mocht wezen, bleek wel uit de enthousiaste reacties van de bezoekers aan de kerstmarkt.
Van Scouting Bernadette uit Den Dungen stonden leden van de explorers op de Kerstmarkt en bij hun kraam kon geraden worden hoeveel sterren er op de achterwand van hun kraam stonden. De hoofdprijs was een mooi kerstpakket. Het waren 327 sterren en Laurie van Kasteren uit Den Dungen zat er het dichtst bij en zij heeft het kerstpakket inmiddels al ontvangen.
Voor het lekkere Ambachtsbrood dat bij deze gelegenheid gebakken werd in het Bakhuske was veel belangstelling. Vanuit het Kerst-café bij het Bakhuske hadden ouders prima zicht op de kinderen die zich in de speciaal ingerichte kinderhoek goed konden vermaken met onder andere brood aan een stok te bakken boven een gloeiend kooltjesvuur en popcorn poffen.
De kerstmarkt in het Maaskantje was weer bijzonder geslaagd. Gezellig even buurten onder het genot van een glaasje gluhwein of beker chocomel en nog even iets leuks kopen voor Kerstmis.

Stichting 't Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want dankzij hen was het een geweldige kerstmarkt. Tot volgend jaar bij de zevende Kerstmarkt in het Maaskantje.Hits: 2226