Zeer geslaagde kerstmarkt in het Maaskantje

Gepubliceerd: woensdag 16 december 2009

De op zaterdag 12 december j.l. door Stichting ’t Oude Ambacht, voor de zevende keer, georganiseerde Kerstmarkt in het Maaskantje was zeer geslaagd. De organisatie had zich vooraf geen beter weer kunnen wensen, koud en droog, ideaal voor een Kerstmarkt in de open lucht. Het was een sfeervol, dorps gebeuren met naar schatting zo'n 2000 bezoekers die zich prima hebben vermaakt.

Nadat het Gilde Sint Catharina over de Kerstmarkt was gelopen om de deelnemers van harte welkom te heten, was het woord aan Pastor Van Beurden om de Kerstmarkt officieel te openen. Het televisieprogramma Man Bijt Hond volgt Pastor Van Beurden al een aantal weken en zij hebben ook opnamen gemaakt tijdens de opening door de Pastor. (Vanaf maandag 14 december wordt dit dagelijks uitgezonden.) Leden van dansgroep Brabants Bont uit Den Dungen deelden na de opening, in hun traditionele klederdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit aan de bezoekers.

De kraamhouders hadden van hun kramen weer prachtige uitstallingen gemaakt en de vele bezoekers hadden de keuze uit vele al dan niet zelfgemaakte kerstspullen.
Het koor Crescendo uit Den Dungen leverde met hun kerstliederen een grote bijdrage aan de gezellige kerstsfeer die kenmerkend is voor deze Kerstmarkt in het Maaskantje. Naast Crescendo werd er ook nog gezongen door Joris Schuurmans en zanger Dirk.

Het Kerst-café was dit jaar een stuk groter dan vorige jaren en dit werd gewaardeerd door de bezoekers die onder het genot van gluhwein, warme chocolademelk en erwtensoep gezellig even konden buurten.
Vanuit het Kerst-café bij het Bakhuske hadden de ouders  prima zicht op de kinderen die zich in de speciaal ingerichte kinderhoek goed konden vermaken met koek versieren, brood aan een stok te bakken boven een gloeiend kooltjesvuur en popcorn poffen..

Voor het lekkere ronde Ambachtsbrood, vers gebakken in het Bakhuske, was veel belangstelling en de bakkers kregen ook veel bezoek in het Bakhuske.

De Kerstmarkt in het Maaskantje was weer bijzonder geslaagd en Stichting ’t Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want mede dankzij hen was het een geweldige kerstmarkt.
Tot volgend jaar bij de Kerstmarkt in het Maaskantje.

Op de foto-pagina zijn foto's van de kerstmarkt te bekijken.

Hits: 2443