Goedbezochte Braderie in het Maaskantje

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2010

De 36e Braderie in het Maaskantje op zondag 13 juni trok veel bezoekers en die werden niet teleurgesteld. In het Maaskantje en de St.Jacobusstraat stonden ruim 180 marktkramen en eigen verkoopwagens en de diversiteit in de aangeboden waren was groot..

Naast de commerciële kramen waren er een aantal voor de vrijmarkt, de kindermarkt, de boekenhoek en de creatieve hoek. Er waren interessante oude ambachten waarvan met name Jan Bissels met zijn ter plaatse gemaakte suikerdecoraties goed in de smaak viel. Op diverse plaatsen kon men iets te drinken of te eten krijgen en natuurlijk ook het speciale vers gebakken brood uit 't Bakhuske.

Om 11.30 uur werd de braderie, onder muzikale begeleiding van Harmonie Wilhelmina, officieel geopend door burgemeester J. Pommer, maar al veel vroeger waren er vele bezoekers aanwezig. Het was dan ook goed weer voor een braderie en muziekfeest, droog en een temperatuur van rond de twintig graden. De terrassen zaten voortdurend vol en de optredende muziekgroepen, volksdansgroep Brabants Bont en de dansgroepen van O.S.S. zorgden voor een gezellige sfeer.

De scouting trok veel bekijks met het krattenstapelen en er waren kinderen die tot een hoogte van ruim 20 kratten kwamen. Vooral de onvermijdelijke val van zo'n hoge toren was spectaculair, maar gelukkig ook heel veilig dankzij de goede voorzieningen die de scouting had getroffen. Fietsclub Vlug Trug stond met hun fietsenmarkt flink in de belangstelling mede dankzij een veel aantrekkelijkere plaats op het braderieterrein.

Prijsvraag tijdens demonstratie oude ambachten
In de St. Jacobusstraat stonden de oude ambachten zoals tingieten, spinnen en manden vlechten. Hier was ook de Dungense Heemkunde Vereniging “Op die Dunghen” te vinden die, ten behoeve van de prijsvraag, er weer in geslaagd was om een voorwerp te kiezen uit vroegere tijden . Het was deze keer geen al te moeilijk voorwerp, want er waren maar liefst 71 mensen die het goed hadden geraden. Het was een spijkertrekker. Uit de inschrijvers met de juiste oplossing is na loting als winnaar te voorschijn gekomen de heer of mevrouw G. Biezeman uit de Spurkstraat in Den Dungen. Hij of zij mag met 2 personen gaan eten  bij “Restaurant Boer Goossens”.

 

Kindermarkt
Bij de kindermarkt waren prijzen te winnen voor de mooiste kraam in combinatie met de beste of leukste verkopers. De jury, bestaande uit Carla en Leo Kocken, vond dat alle kinderkramen er goed verzorgd uitzagen. Op basis van diverse beoordelingspunten is de jury tot de volgende uitslag gekomen:
1e prijs Dorus Coppens
2e prijs Iris Klager
3e prijs Luuk van de Westelaken
Alle kinderen die mee hebben gedaan, kregen een herinnerings-vaantje.

Onder den Krommen érm
Christ en Willie van den Hurk uit Den Dungen werden bedankt voor het in pacht geven van de grond waarop het Bakhuske in de St. Jacobusstraat is gebouwd. Namens zijn ouders was Henri van den Hurk aanwezig en hij nam uit handen van voorzitter Mari van den Berg, van de organiserende Stichting ’t Oude Ambacht, de goed gevulde levensmiddelenmand “Onder den krommen érm” in ontvangst.

 


Stichting ’t Oude Ambacht kan, mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, terugkijken op een zeer geslaagde 36e  Braderie in het Maaskantje met veel bezoekers, veel muziek en vooral veel gezelligheid.
Bijgaande foto's van Frank van Boxtel geven een impressie van de Braderie in het Maaskantje 2010.

Hits: 2508